Yazılım Şirketlerinin Sanayi Sicile Kaydı

 
7033 sayılı ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’  01 temmuz 2017 tarihli ve 30111 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanun ile 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesinde yer alan Sanayi Sicil'e kayıt olması gereken firmalar arasına  bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de eklenmiştir.
 
Sanayi Siciline kayıt yaptırmamış tüm işletmelere idari para cezasına maruz kalmadan 01 Temmuz 2018 tarihine kadar kayıt olma imkanı getirilmiştir.


Yazılım ve Bilişim Teknolojileri şirketlerinin Sanayi Sicil Belgesi almaları için son tarih 1 Temmuz 2018!!Bilindiği gibi Temmuz 2017’de Resmi Gazetede yayınlanan “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında; Bilişim Teknolojisi ve Yazılım üreten işletmeler de artık Sanayici sıfatı kazanmıştır.
Yazılım şirketleri bu kimlikle; organize sanayi bölgelerinde yer alabilecek, bu bölgelerde sağlanan indirimlerden de faydalanabilecek, Yerli malı belgesi alarak ihalelerde %15 avantaj sağlayabilecek!!Önemli Şartlar:
  • Hali hazır faaliyette olan Yazılım ve Bilişim Teknolojileri şirketlerinin 1 Temmuz 2018 tarihine kadar sanayi siciline kaydolması zorunludur. Kayıt tarihi itibariyle 2 yılda bir vize yapılması gerekmektedir.
  • Yeni açılan Yazılım ve Bilişim Teknolojileri şirketleri ise faaliyetine başlamadan önce sanayi siciline ön kayıt yaptırmak zorundadır.
  • Yeni açılan sanayi işletmelerin faaliyete başladıkları tarihten itibaren 2 ay içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekecektir.
Sanayi Siciline kayıt işlemleri Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

Teknokent Destekler ve Teşvikleri