Elçilik ve Konsolosluk Çalışanların Ücret Geliri Beyanı

(Türkiye) vatandaşı olup elçiliklerde çalışanlar kavas, bahçıvan, ahçı, garson, şoför vs ve üçüncü bir devlet uyrukluluğunda bulunan memurlar, hizmetliler ve güvenlik görevlileri vs.'in ücretlerinden gelir vergisi için Muafiyet ve İstisna Hükümlerinden Yararlanmaları Söz konusu değildir.


Yabancı elçilik ve konsolosluklarda çalışan Türk uyruklu personelin ücret istisnasından yararlandırılmaması ücret gelirlerini yıllık gelir vergisi beyannamesi ile vergi dairesine beyan etmesi gerekmektedir.



Yıllık Beyan Esasında Beyannamenin Verilme Zamanı ve Yeri
1 Ocak- 31 Aralık 2011 döneminde elde edilen beyana tabi ücret gelirlerini 2012 yılının Mart ayının başından yirmi beşinci günü akşamına kadar (1 Mart – 25 Mart) verilecek gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmesi gerekmektedir. Beyanname mükellefin ikametgâhının bulunduğu yer vergi dairesine verilecektir.


Çalışanların cezai işlemlerle karşılaşmamaları için süresinde bir Mali Müşavirle iletişime geçmeleri gerekmektedir. 

Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi, 2012 yılının Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenecektir. Hesaplanan vergi, mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine ödenebileceği gibi vergi tahsiline yetkili banka şubelerine de ödenebilecektir.





Yorumlar

Ahmet Gülşen dedi ki…
2012 gelirleriniz ile ilgili beyanları vermek hususunda Müşavirliğimiz hizmet vermektedir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

SGK İşKur Meslek Kodları 2018