Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi

Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi

Bugün tanıtımı yapılan Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları Projesi 'nin de KOBİ'lerin rekabet gücünü artıran ve Türkiye'nin stratejik önceliklerine uyumlu bir proje olduğunu anlatan Bakan Ergün, ''Bu proje KOBİ'lerimizin krediye erişimini de kolaylaştıracaktır. Böylece bölgesel ve sektörel dinamikleri daha etkin hayata geçirmek mümkün olacaktır'' diye konuştu.

Proje çerçevesinde 12 kişiden az çalışanı olan işletmelerin 25 bin avroya kadar yatırım ve işletme sermayesi için Kredi Garanti Fonu'nun sağladığı garantiyi dikkate alan bankalara başvurabileceğini anlatan Ergün, şöyle devam etti:
''Böylece 43 ilimizde, öncelikle 1500 mikro işletmeye ulaşmayı amaçlıyoruz. KOBİ klasmanında değerlendirdiğimiz işlemler için de biraz daha farklı bir model uygulanacaktır. Bu modelde Avrupa Yatırım Fonu tarafından seçilecek 5 aracı banka KOBİ kredileri için garanti sağlayacaktır. KOBİ'ler 500 bin avroya kadar olan yatırım ve işletme sermayesi için bu 5 bankaya başvurabileceklerdir. Bu garantiyle de 2 bin 500 işletmeye ulaşmayı hedefliyoruz. Yani 4 bin işletmenin bu programdan yararlanması hedefleniyor. Bu 2 modelin uygulanmasıyla KOBİ'ler ve mikro işletmeler için 500 milyon avroluk, yani 1 milyar liralık bir kredi hacmi oluşacağını tahmin ediyoruz.''

Projenin uygulanmasını çok yakından takip edeceklerini belirten Ergün, projenin bir yıllık performansına göre bütçenin artırılması veya yeni enstrümanlar oluşturulmasının da gündemde tutulduğunu söyledi.

Ergün, 43 ildeki sanayi ve ticaret odası ile esnaf odası temsilcilerinin söz konusu projeleri KOBİ'lere ve mikro işletmelere iyi tanıtmalarını da istedi.

Türkiye'nin özellikle güçlü mali yapısı ve dış politikada artan itibarı sayesinde küresel kriz sonrasında çok önemli fırsatlara sahip olduğunu kaydeden Sanayi Bakanı, bunun üzerine reel sektörü inşa etmenin son derece kritik bir görev olduğunu kaydetti. Ergün, ''Biz bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için girişimcilerin cesaretlerini artıracak ve işadamlarının çalışma hayatlarında karşılaştıkları engelleri kaldıracağız'' diye konuştu.

Yorumlar

Ahmet Gülşen dedi ki…
1- Projede belirtilen 43 il

Hedef Bölge
(12 Düzey II Bölgesi) İller
(Düzey III Birimleri)
TR-A1 Erzurum, Erzincan, Bayburt
TR-A2 Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan
TR-B1 Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli
TR-B2 Van, Muş, Bitlis, Hakkari
TR-C1 Gaziantep, Adıyaman, Kilis
TR-C2 Şanlıurfa, Diyarbakır
TR-C3 Mardin, Batman, Şırnak, Siirt
TR-63 Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye
TR-72 Kayseri, Sivas, Yozgat
TR-82 Kastamonu, Çankırı, Sinop
TR-83 Samsun, Tokat, Çorum, Amasya
TR-90 Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane
TOPLAM 43 il


2- Mikro işletme max 25.000 EUR
KOBİ max 500.000 EUR

3- Aracı banklar ve uygunluk kriterleri Ekim ayında açıklanacak.


Mail listesine katıldığınız taktirde sizlere gelişmeler iletilecektir.
Ahmet Gülşen dedi ki…
Aracı bankalar listesi

Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ve Avrupa Yatırım Fonu (AYF), program çerçevesinde
Akbank,
Denizbank,
Halkbank,
Vakıfbank,
Yapı Kredi ve
Kredi Garanti Fonu

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANKARA’da Stratejik Sektörler İçin 1 milyon TL Hibe Başvurusu Yeni Çağrı

ANA SÖZLEŞME ÖRNEKLERİ

Teknokent Destekler ve Teşvikleri